Translate

24 июня 2022 г.


 Московія, як князівство, виникло в 1277 року за наказом татаро-монгольського хана Менгу -
Тімура і було звичайним улусом Золотої Орди.

🇷🇺 Першим Московським князем став Даниїл (1277–1303) молодший син О. Невського. Від нього вже бере початок династія московських князів Рюриковичів.
🇲🇳 1319 р. хан Узбек (про це мовиться у романі — дослідженні В. Білінського) призначив свого брата Кулхана уділь­ним московським князем, а з 1328 року – Великим Московським князем, — у російській історичній літературі названий як Калита. Хан Узбек же, прийнявши іслам знищив майже всіх князів Рюриковичів.
🇲🇳 У 1319–1328 pоках пройшла зміна династії Рюриковичів вже на нову династію Чинґізидів в Московському улусі Золотої Орди.
🇷🇺 1598 року в Московїї перервалася династія роду Чинґізхана, яка почалася від князя Івана Калити (Кулхана). 270 років Москвою правили чисті Чинґізиди.
🇷🇺 Нова династія Романових (Кобилиних) у 1613 р. зобов’язалася свято зберігати давні традиції і принесла клятву на вірність династії Чинґізидів.
🇲🇳🇷🇺 Із наведених даних видно, що Московія є прямою спадкоємницею Золотої Орди держави Чинґізидів, — татаро-монголи були «хрещеними батьками» московської державності.
Московське князівство (а з 1547 р. царство) не мало жодних зв’язків до XVI ст. з князівствами земель Київської Русі.
‼️Як Московія намагалася позбутися цієї історії
☦️⛪ Московська православна церква в 1613 р. стала стабілізуючою силою, яка забезпечувала зберігання татаро-монгольської державності в Московїї і згодом запропонувала нове бачення:
Ще за часів князювання Василя III (1505–1533) в Московії зародилася ідея величі, яку висловив представник Московського православ’я - монах Філофей: «Два Рима впали, а третій стоїть, а вже четвертому не бути». Відтоді зароджується ідея всемогутності й «богообраності», що «Москва – третій і останній Рим»....
⛪ За царювання Івана IV (Грозного) домагання Московії на спадщину не тільки Київської Русі, а і Візантійської імперії посилюються.
Іван IV (Грозний) 1547 року вінчався в церкві з титулом Московського царя, — як «наслідувач» грецьких і римських імператорів.
✔️ Із 37 підписів, що скріпили грамоту, прислану з м. Константинополя в м. Москву, 35 виявилися підробленими. Саме таким чином Іван Грозний і став «спадкоємцем візантійських імператорів». Так узаконилась брехня.
⛪ Масову фальсифікацію історії свого народу почав Петро І.
Ця ж Петрова фальсифікація стала основою для подальших фальсифікацій написання так званих «загальноруських літописних зводів», в яких бо обґрунтовувалось право Москви на спадковість Київської Русі.
🇷🇺 На основі цих фальсифікацій 22 жовтня 1721 Московія оголосила себе Російською імперією, а московитів – росіянами. Так була вкрадена у законних спадкоємців Київської Русі – українців історична назва Русь.
✔️ Петро Перший завіз з Європи істориків, яких залучив до написання та фальсифікації історії — Російської держави. Кожен бо іноземець давав присягу про нерозголошення державної тайни і зобов’язувався ніколи не покидати Московську державу.
⛪ Катерина II (1762–1796) продовжила справу та розпочала створення цілісної історії держави,
яка не допускала думки про те, що в царському роду вона може знаходитися посеред татаро — монгольської знаті.
✔️ Катерина II своїм указом від 4 грудня 1783 р. створює «Комісію для складання записок про древню історію переважно Росії» під доглядом і керівництвом графа А. П. Шувалова. Основна ж задача, яка була поставлена перед комісією, полягала в тому, щоби за рахунок переробок літописів, написання нових літописних зводів та інших фальсифікацій обґрунтувати «законність» привласнення Московією історичної спадщини Київської Русі і створення історичної міфології держави Російської. Ця Комісія працювала 10 років 1792 р. «Катерининська історія» побачила світ.
❗ Натомість, імператорицею Катериною ІІ були засекречені вже існуючі на той час докази та ін. Історичні дослідження: «Скіфська історія» А. І. Лизлова, що була видана в 1776 і 1787 pоках. «Історія Російська із найдавніших часів» В. М. Татіщева, видана 1747 р. В «Скіфській історії» А. І. Лизлова вказується, що жителі Московїі – це окремий відособлений самобутній народ, який нічого спільного не має ані з Київської Руссю (Києвом), ані з Литвою, з поляками тощо...

Комментариев нет: