Translate

19 марта 2022 г.

События на 9-00

 24 день войны. 19.03.22

Миколаїв вранці бомбардували окупанти. Є десятки загиблих військових. Про атаку не встигли попередити, бо вона відбулася з території Херсонщини, з дуже близької відстані.

📍За добу противником нанесено 4 ракетних удари (14 ракет) та здійснено понад 40 авіаційних нальотів – Генштаб. Окупанти тимчасово позбавили Україну виходу до Азовського моря. На підступах до Миколаєва ворог був зупинений — Генштаб.
📍12 повітряних цілей ворога було знищено за минулу добу українськими військовими: 2 літаки, 3 гелікоптери, 3 безпілотника та 4 крилаті ракети — командування ПС ЗСУ.
📍Знищено кілька колон техніки окупантів в Миколаївській та Сумській області. ЗСУ знову завдали удару по аеродрому в Чорнобаївці Херсонської області і знищили передовий командний пункт 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу РФ, вбили командувача цієї армії генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева.
📍Військове керівництво РФ планує перекинути на територію України деякі підрозділи зі складу 102-ї російської військової бази, що у Вірменії – Генштаб ЗСУ
📍У місті Джанкой, що в анексованому Криму, Росія зупинила навчання у школах і розміщує в них своїх військових – Генштаб ЗСУ.
📍РНБО попереджає про можливий удар російських окупантів по міській лікарні Дніпра.
📍Гуманітарними коридорами в Україні 18 березня евакуйовано 9 145 людей – заступник голови Офісу президента.
📍ООН: в Україні через війну загинули щонайменше 816 людей, 1333 – поранені.
📍Польща на наступному саміті НАТО офіційно запропонує створити миротворчу місію в Україні – прем’єр-міністр Польщі.
📍Польща вдвічі збільшить чисельність армії — до 300 тисяч осіб.
📍Міністерство торгівлі США заборонило обслуговування 100 комерційних і приватних літаків, які використовує Росія.
📍Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка передбачає спрощення розмитнення товарів.






Комментариев нет: